<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

Bespaar kosten door efficiënt voorraadbeheer

money

Tegenwoordig verwachten de klanten van een groothandel dat die voor hen altijd de juiste producten op voorraad heeft. Maar omdat een onaangeroerde voorraad enkel kosten met zich meebrengt, stockeren klanten zelf liefst zo weinig mogelijk. Als groothandelaar is het dan ook cruciaal dat u over tools beschikt die een optimaal voorraadbeheer garanderen.

Altijd de juiste uitlevergraad


Meer dan ooit is het voor groothandelaars belangrijk om voor elk product de ideale voorraadniveaus te hebben. Pas dan kunt u uw klanten de juiste uitlevergraad bieden. Voor bepaalde klanten moet u nu eenmaal binnen de 24 uur kunnen leveren. Denk maar aan productiebedrijven, waar een voorraadbreuk zou betekenen dat de productielijn stilgelegd moet worden. Of speciaalzaken waar bijvoorbeeld loodgieters of bouwaannemers ‘s ochtends materiaal komen inslaan dat ze die dag op de werf nodig hebben.

De juiste tools voor uw voorraadbeheer


De vraag is natuurlijk wat een correct voorraadniveau is voor een bepaald product of een bepaalde productgroep in uw magazijn. Daar komen tal van factoren bij kijken, zoals de rotatiesnelheid, het seizoen, forecasts, geplande promo-acties, … Op basis daarvan bepaalt u als groothandelaar de ideale minimum- en maximumwaarden.

In de meeste ERP-systemen zijn die minimum- en maximumwaarden statische waarden die u handmatig moet invullen. Efficiënt is anders, want in veel gevallen is het bijzonder complex om de ideale waarden te berekenen. Bovendien verliest u kostbare tijd als u de voorraadcijfers moet analyseren, evalueren en telkens handmatig veranderen. Ons ERP-pakket DIMASYS omvat een module die de optimale voorraadniveaus automatisch berekent, op basis van data uit het verleden en formules die rekening houden met alle relevante parameters. U krijgt dan voorstellen van minimum- en maximumwaarden die u gewoon kunt accepteren. Zo vermijdt u tekorten en overstock.

Complexe voorraadoptimalisatie


Voor de meeste groothandels volstaat de standaardmodule van DIMASYS ruimschoots. Is uw voorraadbeheer erg complex, dan biedt Slimstock u een gespecialiseerde tool waarmee u bijvoorbeeld ook voorspellingen kunt doen voor geplande promo-acties. Zo komt u nooit in de problemen en werkt u altijd efficiënt en kostenbesparend. Handig: Slimstock werkt naadloos samen met DIMASYS|ERP.

Categorieën: ERP