<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

Dankzij de ETIM-specificaties wint ook ú tijd en geld

ETIM, het Europees Technisch Informatie Model, is een standaardclassificatie van producten die onder meer in de elektrotechnische sector wordt gebruikt. De ETIM-specificaties maken het mogelijk om snel en efficiënt artikels op te zoeken die aan bepaalde criteria voldoen. Dat is handig voor u als groothandelaar, importeur of fabrikant én voor uw klanten. Een woordje uitleg.

Betere datakwaliteit

Elektrotechnische groothandels hebben vaak een aanbod dat uit meer dan een miljoen verschillende producten bestaat. Om uw klanten een optimale dienstverlening te kunnen garanderen, hebt u nood aan relevante en gedetailleerde informatie over al die producten.

ETIM is een systeem dat de eigenschappen van artikels op een gestandaardiseerde manier beschrijft, met vaste classes, features en values. Dat maakt het mogelijk om gelijkaardige producten – bijvoorbeeld verschillende soorten lampen of schakelaars – objectief met elkaar te vergelijken op basis van tal van criteria.

Logo ETIM

Razendsnel technische eigenschappen opzoeken

Met ons ERP-pakket DIMASYS kunt u de ETIM-specificaties makkelijk inlezen. Op die manier krijgt u voor elk product in uw database, naast het artikelnummer en een foto, ook alle technische eigenschappen te zien.

Dat is uiteraard bijzonder handig. Als u een lastenboek voorgeschoteld krijgt met technische criteria voor een bepaald product (bijvoorbeeld een ampèrage of een norm op het gebied van brandveiligheid), dan kunt u dankzij de ETIM-specificaties makkelijk een lijst opstellen met artikels uit uw aanbod die aan die eisen voldoen.

Ook praktisch voor uw klanten

ETIM-specificaties zijn niet alleen een handig werkinstrument voor u, maar ook voor uw klanten. U maakt het hen mogelijk om in uw online catalogus of in uw webshop zelf producten op te zoeken die aan hun specifieke eisen voldoen. Dat bespaart hen – en u – een telefoontje en heel wat opzoekingswerk.

ETIM-specificaties inlezen in of exporteren uit DIMASYS|ERP

Als u met DIMASYS werkt, dan kunt u de ETIM-specificaties automatisch inlezen, hetzij via een artikelbestand dat uw leverancier ter beschikking stelt, hetzij via 2BA, een organisatie die deze gegevens centraal beheert voor de Nederlandse markt.

Bent u zelf importeur of fabrikant? Dan kunt u ook makkelijk ETIM-gegevens exporteren om ze ter beschikking te stellen van uw klanten. DIMASYS is het enige ERP-pakket dat dit vandaag als een standaardmodule aanbiedt op de markt.

Categorieën: ERP