<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

De voordelen van DIMASYS Business Intelligence op een rijtje

Als bedrijfsleider of financieel directeur is het cruciaal dat u helder inzicht krijgt in uw bedrijfsgegevens. Cijfers op zich zeggen bitter weinig; u wilt ze ook interpreteren, trends achterhalen en voorspellingen doen. Met de DIMASYS Business Intelligence-oplossing van Infomat hebt u een krachtige tool in handen om écht zicht te krijgen op hoe uw bedrijf ervoor staat.

Intelligent inzicht in real time

De naam spreekt eigenlijk voor zich: een Business Intelligence- of BI-oplossing moet u intelligent inzicht geven in uw bedrijf. En inzicht, dat betekent dat u de feiten en trends blootlegt die in de vaak abstracte cijfergegevens verscholen zitten. Pas als u weet hoe uw bedrijf er écht voor staat, kunt u daar snel en gepast op inspelen.

Maar een goede BI-oplossing doet meer: u kunt er ook de gevolgen van van uw wijzigingen mee meten en opvolgen, en dat in real time. Zo weet u op elk moment of uw beslissingen uw bedrijf in de juiste richting sturen.

Image Données ERP

Heldere analyses maken

Laat ons een voorbeeld geven. Elk bedrijf realiseert met zijn verkopen een zekere omzet. Dat is in wezen één cijfer. Die omzet kun je meestal wel bekijken per periode: per jaar, per kwartaal, per maand. Maar om te achterhalen waarom de omzet plots lager uitvalt dan in dezelfde maand het jaar voordien, is meer inzicht nodig. Misschien hebt u meerdere verkopers in dienst, of hebt u meerdere vestigingen, en zitten daar de verschillen? Of u hebt een divers cliënteel of verschillende productgroepen die het niet allemaal even goed doen?

Met de DIMASYS Business Intelligence-oplossing beschikt u over een praktisch dashboard dat u deze analyse-mogelijkheden in real time en op een intuïtieve manier aanbiedt. Bovendien kunt u verschillende gegevens met elkaar combineren. Misschien is uw omzet wel lager omdat een bepaalde klantengroep een grotere korting kreeg? Voortaan kunt u deze zaken makkelijk achterhalen, zonder dat u ingewikkelde bewerkingen in Excel moet maken.

De voordelen van DIMASYS Business Intelligence opgelijst

Even samenvatten. DIMASYS Business Intelligence:

  • ontsluit uw operationeel systeem en presenteert relevante data
  • laat u toe om diepgaande analyses te maken
  • combineert verschillende gegevens
  • is intuïtief (drag & drop-analyses)
  • is dynamisch en flexibel (geen statische rapporten, maar een interactief dashboard)

Categorieën: ERP