<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

E-business: een portaal voor uw klanten en leveranciers

portaal

Veel groothandels hebben een te beperkt beeld van de mogelijkheden die e-business te bieden heeft. Dankzij het juiste ERP-systeem beschikt u over heel wat nuttige tools om rechtstreeks te communiceren met uw klanten en uw leveranciers. Via doorgedreven automatisering kunt u bijzonder efficiënt werken en zo tijd en geld winnen. Een woordje uitleg.

Meer dan een webshop

Als u aan ‘e-business’ denkt, denkt u misschien in eerste instantie aan een webshop. Ook vandaag zijn nog al te veel webshops behoorlijk primitief opgezet: de handelaar houdt zelf de voorraad bij en klanten kunnen enkel de catalogus raadplegen en een order plaatsen. Zo’n webshop is niet meer dan een bijkomend verkoopkanaal, naast het fysieke, dat eventueel voor wat extra omzet kan zorgen.

Maar échte e-business gaat veel verder dan dat. Slimme tools en een doorgedreven automatisering betekenen een echte meerwaarde voor uw onderneming. U staat rechtstreeks in contact met uw klanten en leveranciers en uw e-business-site werkt daarbij als een heus portaal. Met ons ERP-pakket DIMASYS|ERP is het mogelijk om zo’n vlot werkende e-business op te zetten.

E-business in de praktijk

Wilt u een idee krijgen van de vele mogelijkheden van e-business? We geven u graag enkele concrete voorbeelden:

  • U kunt voor de best verkopende producten zelf een kritisch voorraadpeil Wordt dit peil bijna bereikt, dan zal het ERP tijdig en volledig automatisch een order plaatsen bij de juiste leverancier.
  • U kunt de artikelendatabase van het systeem koppelen aan externe databases, zoals 2BA of EZ-base. Alle specificaties, prijzen en afbeeldingen van de producten worden dan elke nacht automatisch aangepast in uw systeem. Zo krijgen uw klanten altijd de correcte productinformatie.
  • In de online catalogus raadplegen uw klanten alle mogelijke informatie zoals datasheets, specs, beeldmateriaal, stock en pricing. Elke klant krijgt online steeds de juiste prijszetting te zien. Dit gebeurt volautomatisch, op basis van het klanttype.
  • Aan de hand van zijn aankoophistoriek kunt u de klant automatisch suggesties doen van andere interessante producten (cross-selling) of van artikelen, zoals supplies of onderdelen die hij periodiek nodig heeft.

Categorieën: ERP