<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

Een ERP anno 2018: dit zijn de huidige trends

De wereld staat niet stil en dus verwacht u vandaag heel wat meer van een ERP dan enkele jaren geleden. ERP-pakketten worden almaar praktischer, krachtiger en ondersteunen uw onderneming bij steeds meer taken. Zo werkt u efficiënter en spaart u kosten uit. Ontdek de trends van een ERP anno 2018.

Voorbeelden DIMASYS|ERP Toestellen

1. Groeiend belang van een mobiel ERP

Tegenwoordig zijn we voortdurend online, ook onderweg. Als bedrijfsleider kunt u het zich niet meer voorstellen dat bijvoorbeeld uw vertegenwoordigers of onderhoudstechnici ‘op de baan’ geen toegang zouden hebben tot een ERP. Met DIMASYS|MOBile kunnen ze via hun smartphone of tablet op elk moment de voor hen belangrijke gegevens raadplegen of ingeven, net alsof ze op kantoor of in het magazijn zouden zijn.

2. Zowel On-Premises- als cloudmodel

Deze trend is al enkele jaren aan de gang, maar zet zich ook in 2018 verder: heel wat aanbieders van ERP-paketten hebben niet enkel een traditionele On-Premises-oplossing (waarbij de software draait op de servers van uw bedrijf), maar ook een cloudoplossing. Sommige ERP’s evolueren zelfs – misschien wel ten onrechte – naar enkel een SaaS-model, waarbij u betaalt naar gelang uw gebruik (pay per use).

3. ERP’s worden een hybride systeem

Terwijl ERP-pakketten vroeger op zichzelf staande systemen waren, werken ze vandaag de dag vlot samen met andere bedrijfssoftware (CRM-software, BI-tools, Document Management software, …) en met de pakketten van uw leverancier of klanten. Het uitwisselen van gegevens verloopt vlot en foutloos, waardoor u tijd en geld wint.

4. Almaar meer automatisatie

Dankzij ERP-software moeten uw werknemers voor tal van bedrijfsprocessen zelf geen actie meer ondernemen; alles verloopt namelijk volledig automatisch. Zo kunt u met DIMASYS bijvoorbeeld volautomatisch factureren volgens het profiel van de klant en bestellingen plaatsen als uw voorraad onder een bepaald niveau zakt.

5. Grote toegevoegde waarde van branchegespecialiseerde spelers

Vroeger was de ERP-markt in handen van een aantal grote, internationale spelers. Vandaag zijn er op deze markt een aantal gespecialiseerde spelers actief die in bepaalde niches voor een grote toegevoegde waarde zorgen. Zo richt Infomat zich met het DIMASYS-pakket exclusief op de markt van de groothandelaars. Wij kennen deze sector door en door en stemden ons pakket volledig af op de huidige noden.

DIMASYS: ook in 2018 hét ERP voor de groothandel

Infomat houdt de vinger voortdurend aan de pols. Wij leggen ons oor te luisteren bij onze klanten en volgen de belangrijke trends in de markt. Zo verzekeren wij u ervan dat DIMASYS altijd de beste ERP-keuze blijft voor uw groothandel.

Categorieën: ERP