<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

ERP-systeem kiezen: hoe ga je te werk?

ERP-software (Enterprise Resource Planning) stroomlijnt de interne bedrijfsprocessen en laat je toe om die gericht te optimaliseren. Elke onderneming – groot of klein – die te maken heeft met leveringen en voorraadbeheer, haalt er voordeel uit. Niet alleen de efficiëntie neemt toe, ook het rendement van je business stijgt zienderogen. Maar hoe kies je een ERP-systeem? We lijsten alvast de belangrijkste aandachtspunten voor je op.

Image DIMASYS|ERP Potentieel

ERP-systeem kiezen begint met je processen af te bakenen

Om je interne processen te optimaliseren, begin je het best bij de basis: je processen definiëren. Hoe worden je voorraden vandaag beheerd? Hoe verloopt de communicatie en de facturatie? Een duidelijk inzicht in je huidige voorraadketen maakt het een stuk makkelijker om de noden en verbeterpunten in kaart te brengen. En die kennis is essentieel bij de keuze van je ERP-systeem.

Data extern of intern stockeren?

Wie ERP zegt, zegt data. Vaak worden die bewaard op lokale servers, maar evengoed doen ondernemingen een beroep op externe servers, via cloud- of hybride oplossingen. Wil je het technische onderhoud liever overlaten aan echte experts? Dan kies je het best voor een ERP-systeem dat beheerd wordt op een externe server. Wie kiest voor hosting, heeft altijd en overal toegang tot de data en de EPR-software. Je leverancier is bovendien verantwoordelijk voor het onderhoud.

Grootte van je onderneming

Is je onderneming een kmo? Of een grote, internationale speler? Een van de voordelen van onze ERP-oplossingen is dat ze verkrijgbaar zijn in een schaal afgestemd op jouw bedrijf. Het maakt dus niet uit hoeveel werknemers je in dienst hebt, welke producten je in voorraad hebt of over welke grootorde het gaat. Van kmo tot multinational, een hedendaags en aangepast ERP-pakket werpt meteen zijn vruchten af.

ERP doorheen de hele organisatie?

Is ERP in jouw onderneming van belang? De kans is bijzonder groot dat ook jouw zaken draaien op en dankzij een ERP-systeem. Kies in dat geval voor een geïntegreerde ERP-oplossing. Het is een essentiële tool om financiële KPI’s op te volgen, maar evengoed om de voorraadcontrole en waarde te monitoren, leverbetrouwbaarheid, efficiëntie, klanttevredenheid, werknemerstevredenheid enzovoort.

Categorieën: ERP