<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

Zo verbetert een ERP de relaties tussen groothandel en retail

Als groothandelaar richt u zich op de professionele markt of levert u producten aan de retail. In dat laatste geval zijn er vaak heel wat bijzondere klanteneisen waarmee u rekening moet houden. Gelukkig wordt u niet aan uw lot overgelaten: krachtige ERP-software zorgt namelijk voor de nodige ondersteuning. Ontdek snel hoe dat in zijn werk gaat.

Retail stelt hoge eisen

Richt u zich met uw producten op tuincentra, doe-het-zelfzaken of andere soorten retailers? Dan hoeven we u vast niet meer uit te leggen dat retail een zeer competitieve markt is, waarin de eisen niet zelden bijzonder hoog liggen. Als groothandelaar moet u lage prijzen kunnen garanderen, vlot kunnen inspelen op promo-acties en altijd over voldoende voorraad beschikken. Bovendien is het belangrijk dat u uiterst snel – vaak bin

nen de 24 uur – kunt leveren. Op de retailmarkt is leverbetrouwbaarheid nu eenmaal cruciaal: de producten die uw klanten online of in hun promofolders aanprijzen, moeten ook effectief beschikbaar zijn, hoe groot de vraag van de eindconsument ook mag zijn.

Flow retail


Bijkomende diensten in de retail

Daarnaast kunnen bepaalde retailers van u als groothandelaar bijkomende diensten verwachten. Erg courant zijn bijvoorbeeld het aanbrengen van barcodes of het voorprijzen van producten. Sommige retailklanten verwachten van groothandelaars zelfs dat ze instaan voor rack jobbing. Dat betekent dat uw medewerkers bij levering ook zélf de rekken aanvullen en de presentatie (facing) van de producten in de winkel verzorgen. Zijn de rekken (nagenoeg) leeg? Dan ligt de verantwoordelijkheid bij u als groothandelaar.

Ondersteuning vanuit uw ERP-pakket

Met gespecialiseerde ERP-software weet u vrijwel moeiteloos aan alle eisen van de retailsector te voldoen. Met DIMSYS kunt u per klant bijvoorbeeld makkelijk aangeven welke bijkomende diensten die van u verwacht. Ook kunt u daar – afhankelijk van de afspraken met uw klant – al dan niet een vergoeding aan koppelen. Die laatste functionaliteit bewijst haar meerwaarde zeker ook in uw magazijn. Bij de opmaak van pickbonnnen moet u er namelijk rekening mee houden dat u de producten met een barcode of een prijsetiket apart houdt van de rest.

Categorieën: ERP

    Categorieën