Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

Gebruikersgroepen versterken innovatie in DIMASYS software

Heel wat technische bedrijven zijn enthousiaste gebruikers van DIMASYS|ERP-software. In de snel veranderende markt innoveert Infomat haar ERP-systeem handig via gebruikersgroepen: feedback van gebruikers zorgt voor een gerichte ontwikkeling van bestaande en nieuwe modules en levert zo maximale klantentevredenheid op.

Image Polet Gebruikersgroepen

Actief in een groeiend aantal markten

Infomat telt heel wat klanten in de sectoren van ijzerwaren en gereedschappen, elektrotechniek, HVAC en in de Machine/toestellenverkoop met dienst-na-verkoop en externe technici. Begin 2016 startte het in de eerste twee domeinen gebruikersgroepen op: DIMASYS|TUG (Tools User Group en DIMASYS|eTUG (electro-Technical User Group). Het succes ervan zorgt voor uitbreiding van die strategie: vanaf 2017 starten we met user groups voor de twee andere sectoren.

Het voordeel van een intense klantenrelatie

De DIMASYS-software wordt voortdurend ontwikkeld in functie van klantenbehoefte. Waarom dus niet proactief ERP-feedback verzamelen? De gebruikersgroepen bestaan uit 1 à 2 vertegenwoordigers van maximaal 10 bedrijven en komen meermaals per jaar samen. Klanten bespreken onderling tools, softwarebehoeftes en marktevoluties. Op basis van deze informatie sleutelt Infomat aan basismodules en ontwikkelt het nieuwe software-onderdelen en updates.

Win-wineffect dankzij de DIMASYS|ERP user groups

Infomat creëert meer en meer ERP-oplossingen op basis van de duidelijke vraag van klanten. Tot ieders tevredenheid: de leden van de user groups verhoogden zelf het aantal bijeenkomsten! Klanten ervaren nu nog meer dat ze tijdig over de juiste software beschikken voor elke marktevolutie. En niet onbelangrijk: het prijskaartje van de ontwikkeling van nieuwe ERP-software ligt beduidend lager voor de klant, net omwille van de gerichte uitwerking vanuit een gemeenschappelijke behoefte.

Hoger rendement van uw ERP-systeem

De intense samenwerking via user groups levert duidelijk resultaat op: klanten inspireren elkaar tijdens de sessies, leggen tegelijk interessante contacten en verhogen de sectorexpertise van Infomat zodat ERP-software modules gericht worden ontwikkeld. Illustratief is het verhaal van een nieuwe klant: hij kende de DIMASYS-gebruikersgroepen nog vóór hij effectief de ERP-software bij Infomat bestelde.

Categorieën: ERP