<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

Logistiek management: Een optimale locatiebezetting

Als groothandelaar kunt u kiezen voor een magazijn met vaste of met variabele locaties voor uw producten. Welke aanpak u ook hanteert, met DIMASYS|ERP van Infomat loopt uw logistiek management altijd op rolletjes.

01-wms_1200x628-warehouse-computer-and-shelves

Uw producten altijd op de juiste plaats

Kleinere bedrijven met kleinere voorraden werken in de regel met vaste locaties in hun magazijn. Dat betekent dat artikels altijd op dezelfde plaats(en) liggen. Bij een levering vertelt het ERP-systeem uw magazijnier meteen op welke locatie deze producten gestockeerd moeten worden. Zo zijn vergissingen uitgesloten en wint u aan efficiëntie.

Intelligent beheer van uw magazijn

Bij grotere bedrijven waar het logistiek management een stuk complexer is, loont het de moeite om te werken met een warehousemodule. In dat geval bepaalt uw ERP-software op een dynamische manier wat de meest ideale locatie in uw magazijn is om bepaalde producten te stockeren. Dat gebeurt aan de hand van intelligente algoritmes die rekening houden met verschillende parameters (rotatiesnelheid, volume, gewicht, aard van de producten, …) en voorkeuren eigen aan uw bedrijf. Zo kan het interessant zijn om producten die erg op elkaar lijken op geen enkel moment naast elkaar te stockeren.

Efficiënt logistiek management: niets dan voordelen

De tijd dat uw magazijnier uit het hoofd moest weten waar alle producten liggen opgeslagen, behoort allang tot het verleden. Met ERP-software heeft iedereen in uw bedrijf makkelijk toegang tot deze gegevens.

DIMASYS|ERP vertelt u niet alleen waar u binnenkomende producten moet stockeren, het maakt ook het orderpicken in uw magazijn heel wat efficiënter. Zo krijgen uw medewerkers bijvoorbeeld automatisch een optimale pick-volgorde. Ook kunt u ervoor kiezen om locaties én producten te scannen, kunt u pick-bons verdelen over meerdere magazijniers in functie van de manier van picking, enz.

Pick-locaties en bulklocaties beheren

Worden in uw magazijn pick-locaties bevoorraad vanuit bulklocaties? Ook dat proces kunt u met de warehouse-module van DIMASYS|ERP optimaliseren. Intelligente algoritmes zorgen ervoor dat uw medewerkers zo weinig mogelijk tussen de pick- en de bulklocaties moeten pendelen en dat de bevoorrading zo efficiënt mogelijk verloopt. Zo wint u tijd én geld!

Categorieën: ERP