<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

Maximale flexibiliteit voor uw groothandel dankzij ERP

Als bedrijfsleider in het algemeen en als groothandelaar in het bijzonder is het cruciaal dat u zich flexibel kunt opstellen. Flexibiliteit is namelijk een belangrijke voorwaarde om te kunnen blijven beantwoorden aan de vragen van uw klanten. De keuze voor het juiste ERP-systeem is daarbij essentieel. Een flexibele ERP-oplossing is makkelijk aanpasbaar aan de (wijzigende) noden van uw bedrijf. Een woordje uitleg.

erp-Flexibiliteit1. Flexibiliteit bij het inrichten van processen

Elk bedrijf, ook binnen de sector van de groothandel, is anders. Het is dan ook belangrijk dat u een ERP-systeem implementeert dat volledig op maat is van uw manier van werken. Zo verloopt de workflow van bestelling tot factuur bijvoorbeeld niet in elk bedrijf volgens exact dezelfde stappen.

Kiezen voor een sterk gestandaardiseerd, internationaal ERP-pakket zou niet verstandig zijn voor een kmo. Het is namelijk allerminst de bedoeling dat u uw processen in een keurslijf wringt. U kiest beter voor ERP-software die flexibel genoeg is om úw specifieke bedrijfsprocessen optimaal te ondersteunen en die u indien nodig makkelijk kunt aanpassen.

2. Meer flexibiliteit voor uw medewerkers

Als u met een geïntegreerd ERP-pakket werkt, kunt u uw processen (aankoop, verkoop, warehouse, …) centraal beheren met een systeem dat toegankelijk is voor al uw medewerkers. Dat zorgt niet alleen voor een optimale interne communicatie, het is ook handig als een van uw werknemers afwezig is en een collega zijn of haar taken even moet overnemen.

Een intelligente WMS-module maakt het bovendien mogelijk om vlot interim-werknemers in te schakelen. Door het gebruik van barcodes en scanners kunnen zij hun taken perfect uitvoeren zonder enige voorkennis van uw producten.

3. ERP flexibiliteit voert wijzigingen in uw organisatie door

Als uw bedrijf groeit, dan groeien ook de hoeveelheid bedrijfsgegevens en uw aantal klanten en medewerkers. Een schaalbaar ERP-systeem vangt dit probleemloos op.

Ook de noden in uw bedrijf kunnen wijzigen. Zo moet wie aan de overheid factureert, dat sinds enige tijd via PEPPOL doen. Of u kunt nieuwe klanten verwerven die van u verwachten dat u communiceert via EDI. Een goed ERP-systeem laat u toe om via extra modules en functionaliteiten een antwoord te bieden op zulke nieuwe behoeftes.

Categorieën: ERP