<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

Mobile ERP: wat houdt het concreet in?

Gebruik je nog een ‘klassiek’ ERP-systeem? Dan kun je maar beter zo snel mogelijk overschakelen op een innovatieve en mobiele ERP-omgeving. Mobiel? Je leest het goed, mobile ERP is een must voor elke onderneming die flexibiliteit en efficiëntie hoog in het vaandel heeft staan. Ontdek hier de verschillende troeven van mobile ERP.

Voorbeeld DIMASYS|MOBile tablet

De wereld van ERP

‘ERP’ staat voor ‘enterprise resource planning’. Een klassiek ERP-systeem is een geheel van computertoepassingen die erop gericht zijn de interne bedrijfsprocessen te stroomlijnen en de voorraad te controleren. Klassieke ERP-systemen hielpen ondernemingen in de jaren ‘90 vooral met backoffice-functies, maar in de jaren 2000 kwamen daar ook frontoffice-functionaliteiten en webtoepassingen bij: ERP II was geboren.

Wat is mobile ERP?

Mobile ERP gaat nu nog een stap verder. Een mobiel ERP-systeem laat ondernemingen net zo goed toe om voorraden op te volgen en processen te verbeteren, maar biedt nog verschillende andere toepassingen, zoals de monitoring van service-interventies. Elk van de modules van een mobiel ERP-systeem is mobiel te gebruiken. Meer zelfs: mobile ERP is speciaal ontwikkeld voor smartphones en tablet-pc’s en garandeert dan ook een uitstekende gebruikerservaring, waar en wanneer je je ERP-systeem ook raadpleegt.

SERVICE|MOBile

In welke sector je ook werkt, met mobile ERP profiteer je meteen van enkele cruciale voordelen. Met SERVICE|MOBile biedt Infomat een mobiele toepassing aan voor technici van bedrijven die actief zijn in de verkoop, de installatie, de revisie en het onderhoud van machines, apparaten en toestellen. De DIMASYS-module ‘dienst-na-verkoop’ wordt zo versterkt met een mobiel luik, dat bijvoorbeeld toelaat om meteen een lijst te zien met alle service-interventies voor de komende zeven dagen.

Alle troeven op een rijtje

Wat zijn de directe troeven van mobile ERP voor jouw onderneming? We zetten ze even op een rijtje:

  • Tijdwinst en efficiëntie
  • Foutenreductie
  • Hogere klantentevredenheid door hogere kwaliteit en snelheid
  • Efficiënter aankoop- en stockbeheer
  • Betere planning
  • Correcte rapportering

Categorieën: ERP