<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

Online bestellen bij uw groothandel: maak het uw klant extra makkelijk

Bestellingen bij groothandels gebeuren steeds minder aan de bestelbalie of op andere traditionele manier, en steeds vaker op het web. Vandaag is online bestellen dan ook het nieuwe normaal geworden. Met het juiste ERP zorgt u voor een maximaal gebruiksgemak voor uw klanten.

unknown-1594909415863

Online bestellen: via webshop of e-portaal?

Tegenwoordig nemen klanten geen genoegen meer met een eenvoudige webshop om hun bestellingen online door te geven. Ze verwachten een heus e-portaal op maat van hun behoeften.

Zo’n e-portaal omvat niet alleen de volledige catalogus van producten, maar ook actuele voorraadgegevens en de nettoprijzen, die kunnen verschillen van klant tot klant. Op basis van de logingegevens van uw klant worden de prijzen op de site automatisch aangepast.

Daarnaast verwachten klanten dat ze op een e-portaal nauwgezet de status van hun orders kunnen volgen: wat zijn de openstaande bestellingen, welke orders zijn al in picking, wat is al verzonden en wat is al gefactureerd? Ook een praktisch overzicht van alle facturen is tegenwoordig een evidentie, net als de mogelijkheid om openstaande facturen opnieuw af te drukken.

Meer gebruiksgemak

Met een e-portaal biedt u uw klanten heel wat gebruiksgemak: ze kunnen 7 dagen op 7, 24 uren per dag een bestelling doorgeven, ook al is uw bedrijf op dat moment gesloten. Ook bestelgegevens raadplegen kan op elk gewenst moment. Dat is bijzonder handig voor klanten die het overdag te druk hebben of voortdurend onderweg zijn. In heel wat gevallen komen zij pas ’s avonds laat aan hun administratie toe. Dan is het handig als ze ook buiten de kantooruren probleemloos hun orders kunnen beheren.

Mobiel bestellen via een sales-app

Wilt u nog meer gebruiksgemak voor uw klanten? Bied hen dan een eigen sales-app aan. Via zo’n mobiele applicatie kunnen klanten ook ‘on the go’ bestellingen doorgeven. Ze scannen een barcode in of zoeken snel een bepaald product op, waarna ze makkelijk hun order kunnen bevestigen van op een werf of in hun bestelwagen .

Categorieën: ERP