<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

Opvolging dienst na verkoop

Voor heel wat organisaties is de dienst na verkoop een cruciale afdeling binnen het bedrijf. Voor een optimale klantentevredenheid moet de opvolging hiervan dan ook zo vlot mogelijk verlopen. De module opvolging dienst na verkoop (service and maintenance) binnen DIMASYS|ERP biedt u hiervoor de gepaste ondersteuning.

Cruciale informatie altijd bij de hand

Dienst na verkoop-1

Als uw bedrijf complexe producten verkoopt – denk bijvoorbeeld aan machines of toestellen– dan verwachten uw klanten een uitmuntende dienst na verkoop, zowel tijdens als na de wettelijke garantieperiode. Bij defecten of problemen willen ze bij u aankloppen voor een snelle en efficiënte oplossing.

Om dit te kunnen realiseren, heeft uw dienst na verkoop nood aan verschillende soorten informatie:

  • Informatie over het machinepark van de klant (installed base): welke machines staan bij welke klant, hoelang staan ze daar, zijn ze nog onder garantie, om welke serienummers gaat het, welke specificaties hebben ze, zijn er al eerder herstellingen op uitgevoerd … ?
  • De beschikbaarheid van uw onderhoudstechnici en een overzichtelijke planning
  • De beschikbaarheid van de juiste wisselstukken

DIMASYS|ERP beheert al die informatie centraal, zodat uw medewerkers geen tijd verliezen met opzoekingswerk. Zo kunnen ze zich volop concentreren op de dienstverlening voor uw klant.

De opvolging van uw dienst na verkoop organiseren

Met de module ‘dienst na verkoop’ van DIMASYS|ERP kunt u de planning van de herstellingen bij klanten optimaal organiseren. Dankzij de software wijst u makkelijk opdrachten toe aan uw medewerkers. Daarbij houdt het systeem rekening met onder meer de beschikbaarheid van uw technici, hun kennis, het type product dat hersteld moet worden, ….

Ook kan u met de software een grafische planning maken en zorgt u er voor dat u de juiste onderdelen beschikbaar hebt in de bestelwagens van de techniekers. Stelt uw medewerker ter plaatse bij de klant vast dat hij bepaalde wisselstukken nodig heeft, dan kan hij die meteen mobiel aanvragen aan het centraal magazijn via de SERVICE MOBile module van DIMAYSY|ERP. Ook de klant digitaal laten aftekenen en mobiele betalingen via bancontact zijn mogelijk. De voordelen van deze manier van werken? Efficiëntiewinst, een betere service voor uw klant en een makkelijke administratieve afhandeling!

Categorieën: ERP