<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

Orderpicking optimaliseren? Dankzij ERP software!

Voor een vlotte gang van zaken is het cruciaal dat de orderpicking in uw magazijn foutloos en volgens een logische volgorde gebeurt. Als uw medewerkers voortdurend heen en weer moeten lopen, verliest u namelijk kostbare tijd. Een goed geïmplementeerd ERP-pakket maakt daar komaf mee. Kies dus voor efficiëntie en laat uw ERP-software automatisch geoptimaliseerde pickbonnen opmaken.

Warehouse worker taking package in the shelf in a large warehouse in a large warehouse

Van hot naar her lopen kost u tijd en soms ook geld

U hebt het waarschijnlijk ook ooit meegemaakt: u wordt met een onduidelijk boodschappenlijstje naar een supermarkt gestuurd die u niet kent … Het gevolg is dat u drie keer mag terugkeren naar de afdeling groenten en fruit, omdat u naast sla ook nog champignons moest hebben en omdat u niet wist dat de verse olijven ook daar te vinden zijn. Ten slotte mag u nog eens tien minuten zoeken naar een betere tonic, want die staat uiteraard bij de gin en niet bij de frisdranken. Dit scenario kan uw zaterdagvoormiddag grondig verpesten. Maar het kan zich ook afspelen in het magazijn van uw groothandel en in dat geval kost het u niet alleen tijd, maar ook geld.

Sneller, efficiënter en correcter

Als bedrijfsleider gruwelt u natuurlijk bij de gedachte aan chaos bij het orderpicken. Met een goed geïmplementeerd ERP-systeem kunt u op uw beide oren slapen: uw medewerkers zullen de bestellingen van uw klanten sneller, efficiënter en correcter afhandelen.

Sneller, omdat de software voor uw orderpickers een logische volgorde opstelt. Ze moeten dan niet meer voortdurend heen en weer lopen zoals met een boodschappenlijstje, maar kunnen de goederen via een weldoordachte route picken. Voor de stappenteller levert het minder spectaculaire resultaten op, maar voor uw loonkost is het stukken beter.

Een ERP-systeem gebruiken is ook efficiënter, omdat u op die manier de orders van meerdere klanten kunt combineren. Waarom zes keer één artikel uit het magazijn halen, wanneer uw medewerkers ook in één keer zes stuks kunnen meenemen? Dat klinkt logisch, maar werkt u al op die manier?

Ten slotte zal een heldere, logisch opgebouwde pickbon er ook voor zorgen dat er tijdens de orderpicking geen fouten gebeuren. Een klant die de verkeerde goederen krijgt, zorgt altijd voor extra werk en dus verlies van marge …

Geef uw orderpicking een extra boost

Wist u trouwens dat u er zelfs voor kunt opteren om het volledige proces via scanners te laten verlopen? Zo bouwt u nog een extra controle in. U heeft dan online zicht op wat er zich op de werkvloer afspeelt. Een handige manier om de productiviteit een extra boost te geven!

Categorieën: ERP