<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

Procesoptimalisatie in uw groothandel omvat meer dan u denkt

cloud

Bij het runnen van een groothandel komt heel wat kijken. Uiteraard wil u dat élk proces in uw bedrijf zo vlot mogelijk verloopt. Vandaag speelt ERP-, CRM– en andere software daarbij een cruciale rol. Dankzij procesoptimalisatie met krachtige softwarepakketten wint u tijd én geld.

Softwarematige ondersteuning van élk proces

Procesoptimalisatie is ondenkbaar zonder krachtige software. Zelfs de kleinste bedrijven maken gebruik van diverse tools en programma’s om efficiënter te werken. Groeit uw bedrijf, dan ontstaat de nood aan een geïntegreerd systeem waarvan alle modules naadloos met elkaar samenwerken. Op die manier vermijdt u fouten, wint u tijd en kunt u elk proces in uw bedrijf via één systeem optimaliseren. Enkele voorbeelden.

1. Van bestelling tot facturatie

Vandaag is online bestellen gemeengoed geworden. Met het juiste ERP zorgt u voor een maximaal gebruiksgemak voor uw klanten. De orders die via uw webshop binnenkomen, worden volautomatisch verwerkt, tot aan de facturatie toe.

2. Van prospect tot klant

Krachtige CRM-software registreert élk contact met uw leads. Op die manier gaat er niets van informatie verloren, kunt u een efficiënte opvolging verzekeren en verwerft u meer en sneller nieuwe klanten.

3. Uw magazijn optimaal organiseren

In een magazijn moet een doorgedreven efficiëntie gelden. De locatie waar uw goederen liggen opgeslagen moet dan ook weldoordacht zijn. Om uw magazijn optimaal te organiseren, kunt u gebruikmaken van ERP-software met intelligente algoritmes.

4. Uw archief en documenten digitaal beheren

Met een efficiënt document management systeem hebt u digitaal toegang tot al uw documenten. Uw documenten worden niet alleen makkelijk vindbaar, ze blijven dat ook in de toekomst. Door de koppeling met uw ERP-systeem wint u bovendien tijd.

5. Altijd de optimale voorraadniveaus in uw magazijn

Door gebruik te maken van intelligente algoritmes hebt u altijd voldoende producten in uw magazijn, maar vermijdt u dure overstock.

6. Flexibele prijszetting

Omdat prijsmarges continu onder druk staan, is een optimale prijszetting onontbeerlijk. Met krachtige ERP-software beheert u een complex systeem van kortingen én krijgt u inzicht in de kortingssystemen van uw leveranciers.

Ketenintegratie voor een nog betere procesoptimalisatie

Kiest u voor een geïntegreerde oplossing, waarbij alle processen ondersteund worden door software die niet alleen perfect met elkaar, maar ook met de software van uw klanten en leveranciers kan communiceren, dan creëert u een nog grote efficiëntiewinst.

Categorieën: ERP