<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

Houd rekening met de ERP investering voor uw groothandel

investering

De implementatie van een intelligent ERP-systeem biedt talrijke voordelen voor uw groothandel, maar vergt natuurlijk ook een zekere investering van u. Afhankelijk van de grootte van het project, zult u zowel tijd als budget moeten vrijmaken. Maar aan welke investering mag u zich precies verwachten? U ontdekt het in dit artikel.

Het kostenmodel

Onze ERP-oplossing DIMASYS is beschikbaar in twee versies. Zowel voor DIMASYS|WKG, op maat van kmo’s met drie tot vijftien gebruikers, als voor de volledige suite DIMASYS|ENT moet u rekening houden met de licentiekosten en met de kosten voor uw onderhoudscontract. Kiest u voor een cloudoplossing, dan zitten beide vervat in de maandelijkse kost per user.

Bij een On-premises-installatie hebt u natuurlijk nood aan voldoende krachtige servers. Is uw infrastructuur niet meer up-to-date, dan zal dit voor u een bijkomende investering betekenen.

Uw ERP implementeren

Daarnaast zijn er nog de eenmalige kosten voor de implementatie van uw ERP-pakket. Die implementatie omvat niet alleen de technische installatie van de oplossing, maar ook de analyse van uw processen, diverse tests, de conversie van gegevens en de trainingen van uw key users en end users.

Ook als u voor het cloudmodel kiest, moet u naast de maandelijkse fees rekening houden met deze eenmalige implementatiekosten.

Concreet: op welke investering moet u rekenen?

De minimumprijs voor de licentie van DIMASYS|WKG komt op 10.000 euro. Voor de implementatie moet u rekenen op minimaal 15.000 euro. De gemiddelde projectprijs voor DIMASYS|WKG ligt dan ook tussen de 25.000 en de 30.000 euro.

Kiest u voor DIMASYS|ENT (vanaf zestien gebruikers), dan is de implementatie – gezien het grotere aantal modules – een stuk complexer. De projectprijs voor deze optie start vanaf zo’n 40.000 euro.

Uw ERP investering in tijd

Voor de doorlooptijd van de implementatie moet u rekenen op drie à zes maanden voor DIMASYS|WKG en zes à negen maanden voor DIMASYS|ENT. Afhankelijk van de beschikbaarheid van uw eigen medewerkers kan dit ook langer duren.

Ten slotte is het belangrijk dat u van de gelegenheid gebruikmaakt om uw bedrijfsprocessen grondig te analyseren en te evalueren. Zo wordt een ERP-traject een échte investering die vernieuwing brengt.

Categorieën: ERP