<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

Supply chain management: verrassend eenvoudig dankzij de juiste software

Supply chain management (SCM) of integraal ketenbeheer omvat alle processen die bij het beheer van uw stock komen kijken: van herbevoorrading over magazijnbeheer tot het uitleveren van producten. Vandaag is het een evidentie dat u krachtige ERP-software gebruikt om deze volledige keten te beheren én te optimaliseren.

Makkelijk uw supply chain optimaliseren

Procurement-global-supply-chain-management

Wat moet ik aankopen? Wat moet ik stockeren? Wat moet ik picken? Wat moet ik leveren? Als groothandelaar zijn dit cruciale vragen waarop u op elk moment het juiste antwoord moet kennen. Door het beheer van uw supply chain volledig te automatiseren met ERP-bedrijfssoftware, kunt u uw processen optimaliseren en belangrijke winsten realiseren.

ERP-software is precies ontwikkeld om álle stappen in uw supply chain zo soepel en zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen, van de bestelling bij uw leverancier tot de levering aan uw eindklant. U verbetert uw samenwerking met toeleveringsbedrijven en met afnemers, zodat er betere functionaliteiten ontstaan. Cruciaal daarbij is dat u altijd een zicht behoudt op alle relevante informatie (binnenlopende orders, stockvoorraden, magazijnlocaties, openstaande factureren, …) Zo kunt u steeds de juiste beslissingen nemen en vermijdt u misverstanden.

Kom moeiteloos tegemoet aan steeds strengere eisen

Supply chain management heeft in de wereld van de groothandel voor een enorme omwenteling gezorgd. In ‘grootvaders tijd’ werden alle bestellingen manueel en op papier afgehandeld. Vandaag is dat ondenkbaar, omdat klanten groothandels steeds strengere eisen opleggen. Denk maar aan:

  • Klanten die werken volgens het just-in-time-principe
  • De verplichting om te leveren binnen de 24 uren
  • Stevige boetes bij het niet naleven van de overeenkomsten

Enkel door een verregaande automatisering van uw supply chain is het mogelijk om aan al deze eisen te voldoen. Met een ERP-pakket realiseert u cruciale tijdswinst en vermijdt u fouten, wat u natuurlijk een belangrijk concurrentieel voordeel geeft.

Categorieën: ERP