<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

System engineering: haal het maximum uit uw ERP dankzij de juiste hardware

Als u besluit een ERP-pakket te implementeren komt op een bepaald moment de vraag of u kiest voor een oplossing ‘On-Premises’ of in de cloud. In beide gevallen is het cruciaal dat de hardware op maat is van uw behoeften. System engineering, de installatie en monitoring van de server, is daarbij de sleutel tot optimale prestaties.

De laatste vraag die u zich moet stellen

Website designer working with the new computer interface as design concept

Hardware zelf beheren of uitbesteden? Ook voor kmo’s is het een strategische keuze die van belang is. Toch hoeft u daar bij het begin van een nieuwe ERP-traject niet wakker van te liggen. In de eerste plaats gaat u namelijk op zoek naar een oplossing die het beste past bij uw bedrijf en die meeste garanties biedt voor de toekomst van uw activiteiten. Het is immers met de toepassing dat u uw business runt.

Pas als u een ERP-pakket geselecteerd hebt dat volledig beantwoordt aan uw behoeften, moet u de voor- en nadelen van een ‘On-Premises’- en een cloudoplossing tegen elkaar afwegen.

Uw data lokaal beheren

Kiest u ervoor om uw ERP-pakket lokaal te installeren, dan is de keuze van de juiste hardware natuurlijk essentieel. Ga daarvoor in zee met een solide partij, zodat u een performant en correct gedimensioneerd systeem krijgt. Daarnaast is het aangewezen om te kiezen voor een full-servicecontract (24/7), zodat u op geen enkel moment voor onaangename verrassingen komt te staan.

Kiezen voor een cloudoplossing

Wilt u helemaal ‘ontzorgd’ worden en het databeheer aan een andere partij overlaten, dan is een cloudoplossing de logische keuze. Het nadeel daarbij is wel dat u volledig afhankelijk wordt van uw internetverbinding.

Laat u trouwens niet misleiden door de lagere instapkost: op termijn zal een cloudoplossing altijd duurder uitpakken dan een lokale server.

Het belang van system engineering

Het (lokaal) installeren, monitoren en onderhouden van servers wordt system engineering genoemd. Dat is cruciaal voor een optimale werking van uw systeem. Zo moet de hardware altijd getuned worden in functie van het soort database dat u gebruikt.

Daarvoor is het essentieel dat uw softwareleverancier goed overlegt met uw hardwareleverancier. Ook als u kiest voor een cloudoplossing is het van groot belang dat u uw technische vereisten correct doorgeeft.

Categorieën: ERP