<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

Barcode scannen: vergroot de betrouwbaarheid van uw leveringen

Als groothandelaar is het cruciaal dat u snel en foutloos grote bestellingen kunt verwerken. Door van de producten telkens de barcode te scannen, wint u veel tijd en vermijdt u vergissingen bij de orderpicking. De scanmodule van ons ERP-systeem DIMASYS|ERP maakt het mogelijk om bijzonder efficiënt te werken. Een woordje uitleg.

Maximale efficiëntie door het scannen van barcodes

barcode scanning

De bestellingen die u binnenkrijgt kunnen soms bijzonder omvangrijk zijn. Bovendien hebt u in uw magazijn honderden, zoniet duizenden producten in diverse varianten. Uiteraard wil u dat uw klant precies geleverd krijgt wat hij besteld heeft. Zoniet loopt u het risico op retouren, wat natuurlijk een verlies van tijd en geld betekent.

Door de barcode van uw producten te scannen bij de picking, vermijdt u elke vergissing. Uiteraard kan u nog steeds blijven picken op basis van een pickbon op papier, maar het wordt pas echt efficiënt wanneer picking (of ook receptie van goederen) via scanners kan verlopen. Geen barcodes op de producten? Dan misschien wel op het rek. Scannen van enkel het product of ook de locatie? Alles zal afhankelijk zijn van uw specifieke producten en magazijn, maar wat in elk geval duidelijk is, is dat u tijd wint en fouten vermijdt bij de orderpicking en daardoor sneller kan leveren, wat uw klanten uiteraard op prijs zullen stellen. Dankzij de gekoppelde modules van DIMASYS|ERP weet u bovendien op elk moment welke producten u nog in voorraad hebt en op welke locatie. De implementatie van ons ERP-systeem maakt het mogelijk een enorme efficiëntiewinst en hogere leverbetrouwbaarheid te realiseren.

Uw ERP koppelen aan een externe database

Uiteraard verwacht u dat uw productdatabase op elk moment up-to-date is. U kan het zich bijzonder makkelijk maken door DIMASYS te laten communiceren met externe productdatabases zoals EZ-Base of 2BA. Op die manier worden verschillende informatiebronnen met elkaar gesynchroniseerd en vermijdt u dubbel werk.

De scanmodules zijn beschikbaar in beide versies van DIMASYS|ERP (DIMASYS|WKG en DIMASYS|ENT) en kan geïmplementeerd worden in kleine, middelgrote en grote bedrijven.

Categorieën: ERP