<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

Welke processen kunt u met een ERP-pakket automatiseren?

Wat is ERP - Voordelen van ERP-implementatie voor MKB

Een ERP-oplossing is gespecialiseerde software om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren, zodat u tijd en geld wint. Vandaag is het mogelijk om bepaalde processen volledig te automatiseren, zodat uw medewerkers zelf geen actie meer hoeven te ondernemen. Een overzicht.

Verschillende modules voor maximale automatisatie

Een ERP-pakket bestaat uit een waaier aan modules die een antwoord bieden op de verschillende behoeften van uw bedrijf. Zo telt DIMASYS|ERP, gespecialiseerde bedrijfssoftware van Infomat voor de groothandel, meer dan 60 verschillende modules. Op die manier worden ál uw bedrijfsprocessen afgedekt en is er een maximale automatisatie mogelijk.

Processen die u kan automatiseren

Als u dat wenst, kunt u tal van processen automatisch laten verlopen, zonder enige menselijke interventie. Uiteraard behoudt u met DIMASYS|ERP wel op elk moment een zicht op de stand van zaken en kunt u manueel tussenkomen.

Automatisch verwerken van orders

Zowel via een webshop, als via een e-portaal, als via EDI of een fysieke winkel, kunt u het bestelproces volledig automatisch laten verlopen. Een binnenkomende bestelling wordt onmiddellijk omgezet naar magazijninstructies (pickbon, pickinglijst) en nadien in een levering. Daarna wordt de factuur op het juiste moment volautomatisch naar de klant gestuurd volgens de vooraf afgesproken voorwaarden met elke afzonderlijke klant (dagelijks, wekelijks, maandelijks, verzamelfacturatie of facturatie per bestelling/levering, verzamelfacuur per leveradres, enzovoort).

Automatisch voorraadbeheer

Producten inkopen doet u op basis van uw voorraadniveau. DIMASYS|ERP kan statistieken en historische gegevens gebruiken om voor elk product de optimale voorraad te bepalen. Dreigt het niveau onder een kritische grens te dalen, dan kunnen deze producten automatisch besteld worden bij uw leverancier. Bovendien wordt elke bestelling volautomatisch administratief afgehandeld en naar de leverancier verstuurd volgens de met hem afgesproken wijze (PDF, EDI, XML, ….).

Automatisch inlezen van productinformatie

Koppelingen met externe databases verzekeren u ervan dat de productdata in uw artikelenbestand altijd correct en up-to-date zijn. Afbeeldingen, technische gegevens en actuele prijzen worden volledig automatisch ingelezen en zijn meteen klaar voor gebruik. Gedaan met manuele aanpassingen!

Categorieën: ERP