<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

Welke sectoren zijn gebaat bij een ERP-systeem?

De economie blijft tegen ijltempo evolueren en internationaliseren. Om te kunnen overleven en te groeien in die competitieve omgeving, is de automatisering of vereenvoudiging van bepaalde bedrijfsprocessen een must. Een ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) kan je daarbij helpen. Al hangt dat deels af van de sector waarin je onderneming actief is. Ontdek hier of een ERP-systeem ook in jouw sector een toegevoegde waarde is.

Wat met de grootte van je bedrijf?

Eerst en vooral: de grootte van je bedrijf is van ondergeschikt belang. Vroeger waren ERP-systemen vooral weggelegd voor grote ondernemingen, maar vandaag zien ook almaar meer kmo’s het nut van ERP in. Een ERP-systeem koop je het best op maat en sluit perfect aan bij de specifieke behoeften van je onderneming, groot of klein. Je kiest zelf de modules van je pakket, zodat je perfect weet waar je aan toe bent.

Dimasys_NL_Diagram

Complexe processen: ERP-systeem brengt raad

De complexiteit van je producten en bedrijfsprocessen is een belangrijke graadmeter. Hoe ingewikkelder de productie, hoe groter meestal het nut van een ERP-systeem. Dat is in staat om processen en data te laten interageren en zo een grote efficiëntiewinst te boeken.
En dan is er nog de tijdsgevoeligheid. Om snelle en foutloze leveringen te kunnen garanderen, moet je je voorraden tot een minimum kunnen beperken. Een ERP-systeem is daarbij onmisbaar.

Sectoren met voorraadbeheer

Je merkt het al: voorraadbeheer is een belangrijk sleutelwoord. Het zal je dan ook niet verwonderen dat ERP-systemen in de logistieke sector gemeengoed zijn. Maar in principe kan ERP in elke sector van toepassing zijn. Elke onderneming doet namelijk een beroep op data die geregistreerd moeten worden. Denk maar aan de personeels- of financiële administratie. Ook voor die ondernemingen kunnen ERP-pakketten op maat een toegevoegde waarde zijn.
De return-on-investment van een op maat gemaakte ERP-oplossing heeft al bij honderden kmo’s en grotere ondernemingen indruk gemaakt.

Categorieën: ERP