<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

7 manieren om uw customer relations te verbeteren

Optimaal inspelen op de behoefte van klanten staat centraal in elk CRM-systeem. Eenvoudig in theorie, maar een uitdaging in de praktijk. Welke aspecten mag u nooit uit het oog verliezen als u uw klantenrelaties wilt verbeteren?

1. Stel de klant centraal

Herkenning is essentieel voor elke klant. Als hij opnieuw moet uitleggen wie hij is en wat hij vroeger bestelde, dan bent u hem al half kwijt. Een gebruiksvriendelijk CRM-systeem toont meteen de relevante informatie over de klant, zodat uw medewerkers daar vlot op inspelen. Dat veronderstelt een goede training, accuraat databeheer en consequent gebruik.

2. Speel in op de individuele behoefte van elke klant

Op basis van de informatie die u over elke klant verzamelt, benadert u hem met gerichte aanbiedingen. Een periodieke nieuwsbrief, een aantrekkelijke promotie, gepersonaliseerde reclame … Die proactieve aanpak verkleint de kans dat uw mail ongelezen de prullenbak ingaat.

3. Snelle service verbetert customer relations

Uw concurrenten willen maar wat graag uw klanten veroveren. Snelheid is op elk vlak cruciaal om de customer relations te onderhouden en te verbeteren. Klanten willen niet wachten, dus moet uw personeel snel inspelen op elke vraag. Dat kan met goede CRM-software.

4. Zorg voor een duidelijk imago

Een duidelijk imago is essentieel voor uw bedrijf. Met duidelijke doelstellingen groeit uw bedrijf gericht en organiseert u het CRM-systeem optimaal. Een eenvoudige Unique Selling Proposition (USP) is dus ideaal. Daarmee maken uw tevreden klanten gratis reclame bij hun eigen klanten.
Doe de test: kan u uw USP vlot verwoorden?

The Benefits of a Loyalty Programme-1

5. Feedback versterkt customer relations

Naast sales zijn ook de aftersales belangrijk: feedback en service. De klant voelt zich betrokken bij uw bedrijf en komt gemakkelijker bij u terug. Op voorwaarde dat u wat doet met zijn kritiek, natuurlijk.

6. Focus op de relaties met klanten

Laat uw klanten voelen dat u hen waardeert. Een groot loyauteitsprogramma hoeft niet; felicitaties bij een adreswijziging, een relatiegeschenkje voor de inkoopverantwoordelijke, een gepersonaliseerde nieuwsbrief, … Gebruik de gegevens over uw klanten om in te spelen op hun interesses.

7. Prestaties verbeteren klantenrelaties

Verlies nooit de essentie van uw business uit het oog. Lever kwaliteit, communiceer duidelijk en wees vriendelijk. Uw bedrijf moet uitblinken in zijn kernactiviteit en doet dat optimaal dankzij perfect afgestemde en continu bijgestuurde CRM-software.

Categorieën: CRM