<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

Hoe CRM en ERP helpen om klanttevredenheid te verhogen

Customer satisfaction

Als groothandelaar streeft u natuurlijk naar een maximale klanttevredenheid. Softwarepakketten zoals uw CRM– en ERP-oplossing dragen daar in hoge mate toe bij. Een woordje uitleg.

Élk klantencontact registreren met uw CRM

De term CRM of Customer Relationship Management geeft al aan dat zo’n pakket expliciet de bedoeling heeft om de relatie met uw klanten – en potentiële klanten – te verbeteren. Hoe dat precies in zijn werk gaat? Door élk contact dat u met klanten of prospecten hebt te registreren, ongeacht of het gaat over een mail, een telefoontje of een meeting. Zo is iedereen in uw bedrijf op elk moment – ook onderweg – op de hoogte van de stand van zaken en krijgt u een ‘360 view’. U vermijdt dan bijvoorbeeld dat een belangrijke commerciële deal afspringt omdat een medewerker van uw boekhoudafdeling uw klant geblokkeerd had omwille van een kleine openstaande factuur.

Een CRM biedt trouwens ook de mogelijkheid om persoonlijke achtergrondinformatie bij te houden. Zo zal de relatie met uw klant er wel bij varen als u, na een operatie, terloops even informeert naar zijn of haar gezondheid. Belangrijke onderhandelingen kunnen staan of vallen met de persoonlijke touch die u eraan geeft!

Naar meer klanttevredenheid dankzij het juiste ERP

Vergis u niet: naast uw CRM-pakket is ook krachtige ERP-software onontbeerlijk om uw klanten tevreden te stemmen. Met de juiste ERP-oplossing werkt u namelijk efficiënter en sneller en maakt u minder fouten: uw voorraadniveaus zijn altijd correct, u heeft zicht op de juiste prijzen, uw ordering en facturatie verlopen vlot, en ga zo maar door.

Door zo efficiënt te werken, vermijdt u foute leveringen en retours en wekt u geen wrevel op bij uw klanten. U wordt gezien als een betrouwbare partner die zijn beloftes effectief waar kan maken.

Categorieën: ERP, CRM