<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

De doorlooptijd van prospect tot klant verkorten? Kies het juiste CRM!

Icon doorlooptijd

Als zaakvoerder hebt u er alle belang bij om de doorlooptijd in uw bedrijf te verkorten. Dan hebben we het niet alleen over de tijd tussen het binnenkomen van de bestellingen en de levering, maar zeker ook over de tijd die u nodig hebt om een prospect te overtuigen om klant bij u te worden.

Geen enkele lead gaat verloren

Voor een bedrijf is marketing cruciaal om nieuwe klanten te werven. Als u ‘zaadjes plant’ door campagnes op te zetten, mailings uit te sturen of acties te organiseren … genereert u leads. Maar u hoopt natuurlijk ook om van dat werk later effectief de vruchten te plukken en nieuwe klanten in uw bestand te verwelkomen.

Met de juiste CRM-software laat u dat proces efficiënt verlopen. Elk contact met een lead wordt namelijk onmiddellijk geregistreerd en in het systeem opgenomen. Zo heeft iedereen in uw bedrijf een duidelijk zicht op alle communicatie (e-mails, telefoontjes, …) die er ooit geweest is. Op die manier gaat er geen enkel contact verloren en kunt u een efficiënte opvolging waarborgen.

Opvolging verzekerd

Laat ons een voorbeeld uit de praktijk geven. Heel wat bedrijven maken er een erezaak van om op belangrijke beurzen aanwezig te zijn met een mooie stand. Dat kost heel wat geld – een investering die enkel de moeite loont als u de contacten die u daar legt ook effectief kunt verzilveren. Nog al te vaak gebeurt het dat bedrijven helemaal niets doen met de gegevens die ze op beurzen verzamelen.

CAS genesisWorld, de CRM-oplossing van Infomat, maakt het mogelijk om ter plekke visitekaartjes van leads in te scannen en de contactgegevens onmiddellijk te registreren. Daar kunt u dan makkelijk een opvolgingsactie aan koppelen door uw medewerkers enkele dagen na de beurs contact te laten opnemen met íedereen die op de beurs interesse getoond heeft in uw producten of diensten. Zo mist u geen enkele kans om een nieuwe klant aan te trekken. Door het traject van lead over prospect tot klant met CRM-software te ondersteunen kunt u veel systematischer te werk gaan.

Categorieën: CRM