<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

Hoe til je je klantenrelaties naar een hoger niveau?

Het succes van je onderneming ligt deels in de handen van je klanten. Zijn zij tevreden, dan kan je onderneming blijven investeren in groei en ontwikkeling. Bouw daarom kwalitatieve klantenrelaties uit. Wij geven je alvast tips die keer op keer hun nut bewijzen!

1: Luister naar je klanten

Uiteraard heeft je onderneming klanten nodig, maar je mag niet vergeten dat je klanten jou ook nodig hebben. Ze hebben een probleem en rekenen op jouw diensten of producten om het te verhelpen. Luister dus goed naar je klanten. Spreek hen persoonlijk aan en vraag hen wat ze willen en hoe jij kunt helpen. Alleen zo kun je dienstverlening op maat aanbieden en je klanten honderd procent tevreden houden.

2: Bewijs je meerwaarde voor de klant

Zorg dat je klant duidelijk weet wat je expertise is, maar ook dat je onderneming snel reageert op relevante ontwikkelingen van de klant. Als je zijn noden goed begrijpt, kun je proactief te werk gaan. Op die manier maak je jezelf onmisbaar.

3: Details maken het verschil voor je klantenrelaties

Als je doet wat je gevraagd wordt, dan is de klant meestal tevreden. Doe je echter dat tikkeltje extra, dan creëer je al snel een wow-gevoel. En een klantenrelatiestopdienstverlening leidt meestal tot positieve mond-tot-mondreclame. En dat is uiteindelijk wat je wil bereiken. Soms is een klein detail, zoals het telefoonnummer van de klant herkennen, voldoende om een goede indruk na te laten. ‘People do business with people’, daar komt het uiteindelijk op neer.

4: Trouwe klanten belonen en binden

Ben je een nieuwe klant? Dan word je vaak beloond met een leuk extraatje. Maar hoe vaak heb je al een beloning gekregen omdat je klant blijft? Inderdaad, zelden. Door ook je trouwste klanten op tijd en stond te belonen, doe je aan de ultieme klantenbinding. Een win-winsituatie: jij bent blij dat de klant voor jou kiest en de klant voelt zich gewaardeerd.

5: Een betrouwbaar CRM-systeem

De kracht van klantenrelaties zit voornamelijk in het continue onderhouden van bovenstaande tips. Daarvoor is een betrouwbaar CRM-systeem of XRM-systeem cruciaal. Alleen zo kun je je klantenrelaties efficiënt bijhouden en verder uitbouwen.

Categorieën: CRM