<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

Infomat wordt overgenomen door Kerridge Commercial Systems

Kerridge Commercial Systems (KCS), een toonaangevende leverancier in software, diensten en ondersteuning van oplossingen voor klanten in de groothandel, distributie, verhuur en installatie wereldwijd, heeft vandaag bekend gemaakt dat het Infomat heeft overgenomen.

Deze overname is een belangrijke strategische overname voor KCS in de Benelux en een positieve ontwikkeling voor Infomat. Infomat zal de bestaande softwareoplossingen blijven behouden en ondersteunen en de voordelen vanuit het KCS portfolio introduceren aan haar klanten om klanten nog beter te ondersteunen.

Ian Bendelow, CEO van Kerridge Commercial Systems, zei: “Onze acquisitie van kerridgecs logo211 x 107-7Infomat markeert een nieuwe en mooie fase voor beide bedrijven. Door Infomat in de KCS-groep te brengen, zal onze aanwezigheid in deze branche in de Benelux worden versterkt en verdiept. Deze eerste acquisitie in België brengt naast uitbreiding van onze geografische markt ons ook een nieuwe taalkundige markt, met klanten in het Franstalige deel van België en enkele klanten in Frankrijk. Wij geloven dat onze uitgebreide reeks complementaire oplossingen ons in staat zal stellen om bestaande klanten van zowel KCS als Infomat op de lange termijn beter te bedienen en tegelijkertijd een zeer aantrekkelijk portfolio te bieden aan nieuwe klanten.”

Stephan Van Bulck, CEO Infomat, legt uit: “We hebben Infomat opgericht in 1997 en naast ons hoofdkantoor in Antwerpen, hebben we eveneens kantoren in Luik en Arnhem (Nederland). De aansluiting bij KCS betekent een belangrijke mijlpaal voor Infomat, zijn mensen en zijn klanten. We hebben een sterk technisch en business functioneel team van 46 IT-professionals die dankzij deze stap toegang krijgen tot de kennis en expertise van een internationaal team van 1.100 collega’s en specialisten, en ideeën met hen kunnen uitwisselen.

Er waren erg veel zaken die me in Kerridge Commercial Systems hebben aangetrokken en de complementariteit tussen beide organisaties spreekt boekdelen: we hebben allebei onze focus op dezelfde markten van handels -en distributiebedrijven, net als wij beschikt KCS over een waaier sterke verticale oplossingen die voor Infomat de deur kunnen openen to andere sectoren en tegelijkertijd kunnen we andere geografische markten openen voor de verticale oplossingen van Infomat en tot slot, en minstens even belangrijk, worden we gedreven door dezelfde bedrijfswaarden naar onze medewerkers, klanten en objectieven toe. We vervoegen dus niet zomaar een groot IT-bedrijf, maar een wereldwijd ERP-software bedrijf dat exact begrijpt wat wij doen.

We zullen verder blijven investeren in onze oplossingen en producten, onze brancheoplossingen verder verdiepen voor de ijzerwaren -en gereedschappenhandel, de elektrotechnische groothandels, de bedrijven in auto-onderdelen en accessoires, de HVAC-groothandels en groothandels met toegevoegde waarde in het algemeen. We krijgen nu de mogelijkheid om in een breed internationaal kader te opereren en onze oplossingen naar andere markten te brengen. Bovendien biedt het uitgebreidere product portfolio van KCS ons de mogelijkheid onze producten verder te verrijken met extra features en add-ons wat onze bestaande klanten enkel ten goede kan komen.”

Fred Loos, Managing Director KCS Benelux: “De overname van Infomat is voor beide bedrijven een mooie stap. Voor het team en de producten van Infomat betekent het dat zij onderdeel uitmaken van een internationaal succesvolle groep, met een focus op de handel-en distributiemarkt wereldwijd. Voor KCS is het een hele mooie aanvulling van onze kennis en ervaring in de handelsbranche, ons portfolio en klantenbestand in België. Wij kijken er naar uit om met elkaar te gaan werken.“

Over Kerridge Commercial Systems

Kerridge Commercial Systems biedt specialistische software, service en support van volledig geïntegreerde software oplossingen aan klanten actief in de handel, distributie, verhuur, projecten en installatie – kleine en grote bedrijven, waar dan ook ter wereld.

Met ruim 40 jaar ervaring in de handelsbranche, zijn onze technische experts leiders in handels- en management technologieën. Onze innovatieve en flexibele aanpak zorgt ervoor dat onze klanten voor de lange termijn met ons samenwerken.

Kerridge Commercial Systems, met hoofdkantoor in Hungerford, UK, bedient 25.000 klanten wereldwijd, voornamelijk in Europa, Noord-Amerika, Afrika en Australië. Het bedrijf heeft, mede door de overname van Infomat meer dan 1.100 werknemers wereldwijd, waaronder teams meerdere teams in Nederland en in België.

Categorieën: CRM