<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

Mobile CRM: de belangrijkste trends op een rijtje

CRM valt niet meer weg te denken uit het hedendaagse bedrijfsleven. Het is een wereld die constant evolueert en waarin mobile CRM almaar belangrijker wordt. Benieuwd hoe mobile CRM je beleid en je business de komende jaren zal beïnvloeden? We zetten de belangrijkste evoluties op een rijtje en bespreken de impact ervan op jouw onderneming.

Mobile CRM valt niet meer weg te denken

De vraag is vandaag niet meer of je interesse toont in mobile CRM, maar wanneer je ermee begint. De opkomst van mobile CRM is namelijk niet meer tegen te houden en zal zich volgens de verwachtingen doorzetten in alle sectoren. CRM-data bewijzen hun waarde in de eerste plaats als ze snel en gemakkelijk toegankelijk zijn. En dat in het bijzonder via smartphones of tablets, niet alleen tijdens de werkuren en op kantoor, maar overal en op elk moment van de dag.

Voorbeeld DIMASYS CRM smartphone

Gebruiker beslist

Het succes van mobiele CRM-software en -tools hangt af van de mate waarin ze beantwoorden aan de wensen en vereisten van de gebruiker. Hoe gemakkelijker en hoe intuïtiever een toepassing, hoe gerichter de informatie, hoe groter de acceptatiegraad. Ook een snelle datatransmissie en in sommige gevallen offline synchronisatie zijn cruciale factoren. De moderne gebruiker wil de informatie onmiddellijk en op een overzichtelijke manier.

Technische mogelijkheden

De technische mogelijkheden in het digitale landschap blijven zienderogen toenemen. En dat heeft een positief effect op mobile CRM. Denk maar aan allerlei nieuwe mobiele toestellen met of zonder klavier, met of zonder touchscreen, met geïntegreerde camera’s en gps-voorzieningen. Ook de verbeterde communicatielijnen en de dalende prijzen voor data-abonnementen dragen hun steentje bij. De mogelijkheden die dit creëert voor nieuwe ‘customer relationships’ zijn eindeloos. Technisch is er dan ook geen reden meer om níét op CRM over te stappen.

Het hoeft geen betoog dat premium CRM-oplossingen compatibel moeten zijn met alle types van toestellen en besturingssystemen. Samen met een klantvriendelijk design zijn ze essentieel voor de eindgebruiker.

Categorieën: CRM