<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=1221129&amp;fmt=gif">

Infopedia

Laatste nieuws en branche updates van Infomat

Wat zijn de voordelen van CRM voor marketing?

CRM en marketing

Customer relationship management, de naam zegt het zelf. CRM heeft alles te maken met je customers, en dus rechtstreeks met je marketing. Een logisch gevolg van de toenemende nood aan automatisering van je marketinginspanningen. De tijd dat we manueel alles in Excelsheets bijhielden, is namelijk allang voorbij. Wie concurrentieel wil zijn, kiest voor slimme automatisering dankzij een CRM-systeem op maat. Ontdek de voordelen voor jouw onderneming. 

Centraal beheer

Een van de grootste voordelen van een CRM-systeem? De mogelijkheid om verschillende data zoals persoonsgegevens, aankoopgeschiedenis en contactgeschiedenis aan elkaar te koppelen. Dat is niet alleen een enorme efficiëntiewinst, het laat je ook toe om systematisch inzichten te verwerven die je toelaten om je business op een duurzame manier verder uit te bouwen.Op maat van jouw bedrijf én van je klant.
Een degelijk CRM-systeem, dat is een CRM-systeem op maat van je bedrijf. Het houdt rekeningen met de specifieke modaliteiten van jouw business en met de grootte en de slagkracht van je onderneming. Op die manier stelt het je in staat om je klant nog persoonlijker en gerichter te benaderen. En wie zijn klant aanbiedingen op maat kan sturen, maakt uiteraard een veel grotere kans om een succesvolle transactie te realiseren.

Grotere klanttevredenheid

Dankzij een CRM-systeem vermijd je dat klanten te veel dezelfde boodschap of vragen krijgen voorgeschoteld. Ze worden altijd op het juiste moment en op de juiste manier aangesproken, en dat is vaak wat het verschil maakt tussen een ontevreden en een tevreden klant. CRM is dan ook een essentiële marketingtool die je niet alleen helpt om op een doeltreffende manier nieuwe klanten binnen te rijven, maar ook om die te behouden.

De marketingvoordelen van ons schaalbaar CRM-systeem heeft al bij honderden kmo’s en grotere ondernemingen indruk gemaakt.

Categorieën: CRM